Get our newsletter!
Check out our volcano tours on VolcanoAdventures.com!
Volcanoes & Earthquakes - new app for Android
Volcanoes & Earthquakes - app for iPhone & iPad

Guaranteed tours:
23 Feb - 1 Mar 2020: Volcanoes of the Danakil desert - Danakil desert (Ethiopia)
14-27 Mar 2020: Desert, salt and volcanoes - Danakil desert (Ethiopia)
21-28 Mar 2020: Land of Theseus - Saronic Gulf (Greece)
28 Mar - 4 Apr 2020: Land of Theseus - Saronic Gulf (Greece)
11-19 Apr 2020: From Stromboli to Etna - Eolian Islands + Etna volcano (Italy)
4-8 May 2020: Krakatau Volcano Special - Krakatau volcano (Indonesia)
9-17 May 2020: From Stromboli to Etna - Eolian Islands + Etna volcano (Italy)
11-29 Aug 2020: Kamchatka - Land of Colors - Kamchatka (Russia)
21-31 Aug 2020: Islands of Fire and Whales - Kurile Islands (Russia)
: spaces available / : guaranteed / : few spaces left / : booked out
Interactive map of latest earthquakes and active volcanoes in the world

Support us?


Maintaining the volcano and earthquake news sections on this website, the free Volcano Webcams tool and interactive map widget is a free-time, both time- and server cost intensive effort.
If you find the information useful and would like to support us, and help keep it alive and improve it, please consider making a small donation (PayPal).

Online cc payment
Thank you!
Random pictures

Light mag. 4.5 earthquake - Albania on Sunday, 19 January 2020

Light mag. 4.5 earthquake  - Albania on Sunday, 19 January 2020
Date & time: Sunday, 19 January 2020 12:38 UTC
Magnitude: 4.5
Depth: 10.0 km
Epicenter latitude / longitude: 41.89°N / 20.24°E (Albania)
Nearest volcano: Vesuvius (501 km)
Primary data source: GFZ
Estimated released energy: 3.5*10^11 J (98.6 MWh / 84.8 tons of TNT) [learn more]
If you felt this quake (or if you were near the epicenter), please share your experience with us and submit a short "I felt it" report.
You can use your GPS or device location as well to show where you were during the earthquake.
- thank you.

Data for same earthquake as reported from other agencies
TimeMag. / DepthLocationSource
Sun, 19 Jan 2020
Sun, 19 Jan 12:38 UTCM 4.4 / 10 km AlbaniaEMSC
Sun, 19 Jan 12:38 UTCM 4.4 / 10 km15km NW of Peshkopi, AlbaniaUSGS
Sun, 19 Jan 12:38 UTCM 4.4 / 10 km AlbaniaINGV
Sun, 19 Jan 12:38 UTCM 3.8 / 7 kmAlbanija (Albania)SSS

"I felt it" reports:
(61.8 km ENE from epicenter) [Map] / not felt(via app)
Tejmollë / MMI VII (Very strong shaking)
Novi Sad / not felt
(58.7 km E from epicenter) [Map] / MMI III (Weak shaking)
Peshkopi / MMI IV (Light shaking): Small, very short minor shaking or jolt
Tetovo / MMI IV (Light shaking)
Podgorica (101.4 km NW from epicenter) [Map] / MMI II (Very weak shaking): Felt light shaking in my chair and my PC monitor, on the 5th floor of an apartment building
Shumbat / MMI II (Very weak shaking)
(69.2 km SSW from epicenter) [Map] / MMI II (Very weak shaking)(via app)
Prezë (Albania) (62 km SW from epicenter)(no details)(via EMSC)
Tiranë (Albania) (64 km SW from epicenter)(no details): Nuk u ndje fare (via EMSC)
Paskuqan (Albania) (61 km SW from epicenter)(no details): I felt (via EMSC)
Korçë (Albania) (144 km S from epicenter)(no details): Nuk u ndje fare (via EMSC)
Paskuqan (Albania) (63 km SW from epicenter)(no details): U ndie ne Tirane? (via EMSC)
Kukës (Albania) (33 km NE from epicenter)(no details): Eehh (via EMSC)
Rrëshen (Albania) (27 km W from epicenter)(no details): Futini hashash se nk e kuptoni ma (via EMSC)
Prizren (Kosovo) (63 km NE from epicenter)(no details): Ta qift HARP-i motrën npidh ty. (via EMSC)
Rrëshen (Albania) (27 km W from epicenter)(no details): Aaaaaaaaaaaaaa (via EMSC)
Rrëshen (Albania) (27 km W from epicenter)(no details): I forte (via EMSC)
Sevastër (Albania) (163 km S from epicenter)(no details): Ndoshta 4balle (via EMSC)
Kute (Albania) (158 km S from epicenter)(no details): Nuk ndjem gje (via EMSC)
Prishtinë (Kosovo) (125 km NE from epicenter)(no details): I didn't feel it. (via EMSC)
Prishtinë (Kosovo) (124 km NE from epicenter)(no details): Nothing unusual in Prishtina (via EMSC)
Prishtinë (Kosovo) (123 km NE from epicenter)(no details): U ndje ne Prishtine (via EMSC)
Skopje (Republic of North Macedonia) (105 km E from epicenter)(no details): Ne shkup asgje (via EMSC)
Skopje (Republic of North Macedonia) (105 km E from epicenter)(no details): Light shake. Barely noticable. (via EMSC)
Skopje (Republic of North Macedonia) (103 km E from epicenter)(no details): Short (via EMSC)
Skopje (Republic of North Macedonia) (102 km E from epicenter)(no details): Distant (via EMSC)
(Montenegro) (102 km NW from epicenter)(no details): We felt it (via EMSC)
Ferizaj (Kosovo) (100 km NE from epicenter)(no details): I felt this in Ferizaj not long 1-2 sec (via EMSC)
Ohri (Republic of North Macedonia) (95 km SE from epicenter)(no details): Felt in ohrid (via EMSC)
Peqin (Albania) (94 km S from epicenter)(no details): 4.5 * rihter terrmet terrmet (via EMSC)
Durrës (Albania) (84 km SW from epicenter)(no details): Durres termet (via EMSC)
Durrës (Albania) (84 km SW from epicenter)(no details): u ndje ne durres boshllik ne toke vup nj here (via EMSC)
Durrës (Albania) (84 km SW from epicenter)(no details): It was so light (via EMSC)
Jegunovce (Republic of North Macedonia) (84 km NE from epicenter)(no details): U ndje edhe në komunën e jegunovcit maqedonija e veriut (via EMSC)
Durres (Albania) (84 km SW from epicenter)(no details): Ne durres nuk u ndje, shpresoj te jeni mire te gjith atje (via EMSC)
Durres (Albania) (84 km SW from epicenter)(no details): No (via EMSC)
Rrashbull (Albania) (80 km SW from epicenter)(no details): Nuk njeva gje (via EMSC)
(Albania) (78 km S from epicenter)(no details): Termettt er ejjj (via EMSC)
Shijak (Albania) (75 km SW from epicenter)(no details): Zoti ju ruajte!! (via EMSC)
Kalkandelen (Republic of North Macedonia) (68 km E from epicenter)(no details): Short, but strong (via EMSC)
Kalkandelen (Republic of North Macedonia) (68 km E from epicenter)(no details): This was stronger than previous one (via EMSC)
Kalkandelen (Republic of North Macedonia) (68 km E from epicenter)(no details): Again! (via EMSC)
Kalkandelen (Republic of North Macedonia) (68 km E from epicenter)(no details): U ndje ne tetov (via EMSC)
Kalkandelen (Republic of North Macedonia) (68 km E from epicenter)(no details): Little wavy (via EMSC)
Kalkandelen (Republic of North Macedonia) (67 km E from epicenter)(no details): didn't feel it, but the TV was swinging mad... (via EMSC)
Kalkandelen (Republic of North Macedonia) (66 km E from epicenter)(no details): U ndje ne Tetove (via EMSC)
Kalkandelen (Republic of North Macedonia) (66 km E from epicenter)(no details): U dridh...! (via EMSC)
Tiranë (Albania) (65 km SW from epicenter)(no details): Ca po behet mer (via EMSC)
Tiranë (Albania) (65 km SW from epicenter)(no details): Su ndje ne tr (via EMSC)
Tiranë (Albania) (65 km SW from epicenter)(no details): Ja fusni kot qe eshte ndjere ne Tirane. (via EMSC)
Tiranë (Albania) (65 km SW from epicenter)(no details): Pse duhet te jeni kaq " Gomere"Talleni e qeshni me gjera qe der dje kur ju shkundi palcen slame minute pa ju lutur zotit si ju edhe une !Tani beni me nder jush me falni per shprehjen PORDHE .. ju Dhênte zoti mend si mua edhe ju e bashk se sja dime dhe si vlersojme ne kohe te mirat e kesaj jete ...Qofshi mire ! (via EMSC)
Gjakovë (Kosovo) (65 km N from epicenter)(no details): U ndje edhe nga gjakova (via EMSC)
Tiranë (Albania) (65 km SW from epicenter)(no details): O njerez gezoni jeten kaloni bukur me njerezit e zemres mendoni vetem dicka:qe sot jeni me ata neser nuk I dihet fatit dhe jetes....Nese Allahu apo Krishti e ka shkruajtur qe kaq do jete jeta jone duhet ta pranojme kete fakt dhe jo ta mohojme sepse te gjithe do ikim nje dite nga kjo jete heret a vone....dhe dicka:Mendoj qe ato dukurite e cuditshme qe keni pare keto dite si psh drita te vogla te levizshme ne qiell apo"vetetima" mos u trembni por thjesht pergatituni qe nese ndodh e njejta histori si 26 Nentor 2019 te pakten mos kete humbje jete sepse dicka po kurdiset dhe jam mese i sigurt qe sistemi H.A.A.R.P e komanduar nga USA po pergatitet per goditjen e rradhes God Bless You All God Bless Albania (via EMSC)
Tiranë (Albania) (64 km SW from epicenter)(no details): Hic (via EMSC)
Tiranë (Albania) (64 km SW from epicenter)(no details): I frikshem pik e zez kujtuam se ikem (via EMSC)
Tirana (Albania) (64 km SW from epicenter)(no details): I was confused and me and my mom both felt it and we were like did you felt that (via EMSC)
Tirana (Albania) (64 km SW from epicenter)(no details): Ifelt it (via EMSC)
Tirana (Albania) (64 km SW from epicenter)(no details): U ndje pak ne kat te 5 (via EMSC)
Tirana (Albania) (64 km SW from epicenter)(no details): u ndje dhe ne tiran (via EMSC)
Tirana (Albania) (64 km SW from epicenter)(no details): Shume i lehte. Pothuajse nuk eshte ndjere fare. (via EMSC)
Tirana (Albania) (64 km SW from epicenter)(no details): I qiu temen npith (via EMSC)
Tirana (Albania) (64 km SW from epicenter)(no details): Skemi pse t friksohemi paslekundjet do zgjasin pr disa muaj 6.4 qe ra nk kalohet lehtshem (via EMSC)
Tirana (Albania) (64 km SW from epicenter)(no details): Bie Tërmet 5 ballë në Greqi në këtë aplikacion 20 komenteBie 4 ballë në Shqipëri për 3 minuta 80 komente (via EMSC)
Tirana (Albania) (64 km SW from epicenter)(no details): U ndje ne fakt dhe zgjati goxha (via EMSC)
Tirana (Albania) (64 km SW from epicenter)(no details): Ne tirane nuk e ndjeva fare (via EMSC)
Tirana (Albania) (64 km SW from epicenter)(no details): I didn't felt it a lot (via EMSC)
Tiranë (Albania) (64 km SW from epicenter)(no details): U ndje ne laaaaaprak (via EMSC)
Tiranë (Albania) (64 km SW from epicenter)(no details): lutemi per ju vllezer e motra ne Veri, zoti te ju mbroje dhe qofte me kaq! ishalla skeni demtime dhe jeni mire (via EMSC)
Tiranë (Albania) (64 km SW from epicenter)(no details): nuk e ndjeva po pash ambazhurin qe po tundej pak jam kat i 9 (via EMSC)
Tiranë (Albania) (63 km SW from epicenter)(no details): Ne tirane pak far2 u ndje (via EMSC)
Tiranë (Albania) (63 km SW from epicenter)(no details): Felt this one (via EMSC)
Tiranë (Albania) (63 km SW from epicenter)(no details): Felt light shakes (via EMSC)
Tiranë (Albania) (63 km SW from epicenter)(no details): E ndjeva (via EMSC)
Tiranë (Albania) (63 km SW from epicenter)(no details): 4.8 (via EMSC)
Shkodër (Albania) (62 km NW from epicenter)(no details): U ndje pak ne Shkoder (via EMSC)
Tiranë (Albania) (62 km SW from epicenter)(no details): Eshte ndjer ne tirane , jam ne kat te 6 edhe u ndje. Ishte i shkurter po u degjua (via EMSC)
Tiranë (Albania) (62 km SW from epicenter)(no details)(via EMSC)
Tiranë (Albania) (62 km SW from epicenter)(no details): Strong but short (via EMSC)
Prizren (Kosovo) (62 km NE from epicenter)(no details): We felt it short but noticanble. Prizren (via EMSC)
Tiranë (Albania) (62 km SW from epicenter)(no details): Felt in Tirana kati 9 (via EMSC)
Tiranë (Albania) (62 km SW from epicenter)(no details): Prap Tirane? (via EMSC)
Tiranë (Albania) (62 km SW from epicenter)(no details): Tani po e ndjen veriu i shqiperis me shum (via EMSC)
Tiranë (Albania) (61 km SW from epicenter)(no details): I felt it (via EMSC)
Nikël (Albania) (60 km SW from epicenter)(no details): Shum pak (via EMSC)
Gostivar (Republic of North Macedonia) (60 km E from epicenter)(no details): 9th floor shaking (via EMSC)
Vrapčište (Republic of North Macedonia) (58 km E from epicenter)(no details): Vrapçişte'de Depremi hisettim (via EMSC)
Krujë (Albania) (49 km SW from epicenter)(no details): Felt it (via EMSC)
Krujë (Albania) (49 km SW from epicenter)(no details): Soft (via EMSC)
Lezhë (Albania) (46 km W from epicenter)(no details): Slightly felt (via EMSC)
Lezhë (Albania) (46 km W from epicenter)(no details): Uoooouuuu (via EMSC)
Laç (Albania) (45 km SW from epicenter)(no details): Earthquake in Albania Lac (via EMSC)
Laç (Albania) (45 km SW from epicenter)(no details): Ne laç u ndje shum pak dhe i shkurter (via EMSC)
Laç (Albania) (45 km SW from epicenter)(no details): U ndje ne Lac (via EMSC)
Krumë (Albania) (45 km NE from epicenter)(no details): U Lekund pak (via EMSC)
Qelëz (Albania) (41 km NW from epicenter)(no details): Prap termet.. me fot tani (via EMSC)
Komsi (Albania) (39 km SW from epicenter)(no details): It was terrible ouu i felt earthquake (via EMSC)
Kukës (Albania) (33 km NE from epicenter)(no details): mos hapni panik o njerez se zoti e ka ne dore! zoti e sjell termetin dhe zoti e merr prap (via EMSC)
(Albania) (32 km NW from epicenter)(no details): I felt the earthquake (via EMSC)
Gurrë (Albania) (32 km S from epicenter)(no details): ... (via EMSC)
Rrape (Albania) (31 km NW from epicenter)(no details): It felt very good, maybe not so strong, but we felt.Zoti ju ruajt vellezer dhe motra. (via EMSC)
Rrëshen (Albania) (27 km W from epicenter)(no details): Epiqendra mes kuksit dhe mirdites (via EMSC)
Rrëshen (Albania) (27 km W from epicenter)(no details): U ndje ne rreshen por aq shume (via EMSC)
Rrëshen (Albania) (27 km W from epicenter)(no details): U ndje edhe ne Rreshen (via EMSC)
Rrëshen (Albania) (27 km W from epicenter)(no details): U ndje shum (via EMSC)
Peshkopi (Albania) (26 km SE from epicenter)(no details): Peshkopi (via EMSC)
(Albania) (25 km S from epicenter)(no details): Medium (via EMSC)
Peshkopi (Albania) (25 km SE from epicenter)(no details): u ndje ne Peshkopi (via EMSC)
Peshkopi (Albania) (25 km SE from epicenter)(no details): U ndje pak (via EMSC)
Fushë Cidhën (Albania) (17 km SE from epicenter)(no details): Peshkopi u degjua (via EMSC)
Orosh (Albania) (16 km W from epicenter)(no details): I dyti per 15 min diference (via EMSC)
Orosh (Albania) (14 km W from epicenter)(no details): Besoj rreth 4 ball (via EMSC)

 

More on VolcanoDiscovery:

Copyrights: VolcanoDiscovery and other sources as noted.
Use of material: Most texts and images, in particular photographs, on this website are protected by copyright. Further reproduction and use of without authorization is usually not consented. If you are not sure or need licensing rights for photographs, for example for publications and commercial use, please contact us.