Επαφή | RSS | EN | DE | EL | ES | FR | IT | RU
2 σεισμοί Mag. 2+
1 σεισμός Mag. 3+
Αριθμός σεισμών έναντι μέσου όρου, τελευταίες 7 ημέρες

Τελευταίοι σεισμοί, Los Lagos Region, Χιλή, από το 2023 - λίστα, χάρτης, στατιστικά

Latest quake
See all
Mag. 3.6 σεισμός South Pacific Ocean, Los Lagos Region, Χιλή - πριν από 1 ημέρα 3 ώρες
Το πιο δυνατό από το 2023Mag. 5.1 South Pacific Ocean, Aysén, Χιλή - 28 Αυγ 2023 - πριν από 26 εβδομάδες
Επικαιροποιημένο: 29 Φεβρουαρίου 2024 20:51 GMT -
Βρείτε όλους τους τελευταίους σεισμούς κοντά στο Los Lagos Region, Χιλή, στη λίστα μας παρακάτω! Συχνά τα συμβάντα αναφέρονται μέσα σε λίγα λεπτά. Χρησιμοποιήστε το εικονίδιο ανανέωσης για να ελέγξετε για τυχόν σεισμούς που συμβαίνουν αυτήν τη στιγμή!

Αριθμός σεισμών ανά έτος

.
Τις τελευταίες 24 ώρες, Los Lagos Region δεν είχε επιβεβαιωμένους σεισμούς.

Από το 2023, στο/στη Los Lagos Region σημειώθηκαν 90 σεισμοί μεγέθους έως 5.1 Ρίχτερ:

  • 1 σεισμός μεγέθους 5 βαθμών και άνω
  • 8 σεισμοί μεγέθους μεταξύ 4 και 5 βαθμών
  • 35 σεισμοί μεγέθους μεταξύ 3 και 4 βαθμών
  • 46 σεισμοί μεγέθους μεταξύ 2 και 3 βαθμών
Αργότερο: Mag. 3.6 Σεισμός South Pacific Ocean, 20 km Δ από Chiloeh , Los Lagos Region, Χιλή -
Το πιο δυνατό: Mag. 5.1 Σεισμός South Pacific Ocean, 21 km Α από Isla Ascension , Aysén, Χιλή -
Διαβάστε περισσότερα
Εμφάνιση διαδραστικού χάρτη
[μικρότερος] [μεγαλύτερος]
Φιλτράρισμα κατά μέγεθος:
όλα
2.0+
3.0+
4.0+
5.0+
in sec
Εμφάνιση όλων των πρόσφατων ή σημαντικών σεισμών από το 2023, από μέγεθος 0 ή μεγαλύτερο, σε απόσταση έως και 50 χλμ (82 στα 90 σεισμούς, Δείτε περισσότερα):
Ημερομην. κ. ώραMag
Βάθος
Πλησιέστερο ηφαίστειοΤοποθεσίαΣτοιχείαΧάρ.
28 Φεβ 14:39 (Santiago)
28 Φεβ 17:39 GMT

3.6

40 km
4 km δυτικά South Pacific Ocean, 20 km δυτικά από Chiloeh , Los Lagos Region, Χιλή
I FELT IT
Περ.
Τρίτη, 27 Φεβρουαρίου 2024 GMT (1 σεισμός)
27 Φεβ 14:10 (Santiago)
27 Φεβ 17:10 GMT

2.8

32 km
2 km βορειοδυτικά South Pacific Ocean, 28 km βορειοδυτικά από Chiloeh , Los Lagos Region, Χιλή 1 reportΠερ.
Δευτέρα, 12 Φεβρουαρίου 2024 GMT (1 σεισμός)
12 Φεβ 09:19 (Santiago)
12 Φεβ 12:19 GMT

3.0

26 km
12 km βόρεια South Pacific Ocean, 64 km νοτιοδυτικά από Βαλδίβια, Valdivia, Los Rios Region, Χιλή Περ.
Κυριακή, 11 Φεβρουαρίου 2024 GMT (1 σεισμός)
11 Φεβ 16:13 (Santiago)
11 Φεβ 19:13 GMT

2.7

37 km
16 km βόρεια South Pacific Ocean, 73 km δυτικά από Osorno, Osorno, Los Lagos Region, Χιλή Περ.
Δευτέρα, 22 Ιανουαρίου 2024 GMT (1 σεισμός)
22 Ιαν 00:15 (Santiago)
22 Ιαν 03:15 GMT

2.5

41 km
12 km δυτικά από Osorno, Osorno, Los Lagos Region, Χιλή Περ.
Κυριακή, 21 Ιανουαρίου 2024 GMT (1 σεισμός)
20 Ιαν 23:03 (Santiago)
21 Ιαν 03:03 GMT

4.5

168 km
30 km βορειοδυτικά από El Bolson, Bariloche, Rio Negro, Αργεντινή Περ.
Παρασκευή, 12 Ιανουαρίου 2024 GMT (1 σεισμός)
12 Ιαν 15:21 (Santiago)
12 Ιαν 19:21 GMT

3.0

112 km
Provincia del Ranco, Los Rios Region, 75 km ανατολικά από Osorno, Osorno, Los Lagos Region, Χιλή Περ.
Τετάρτη, 3 Ιανουαρίου 2024 GMT (2 σεισμοί)
3 Ιαν 04:20 (Santiago)
3 Ιαν 08:20 GMT

2.5

24 km
19 km βόρεια Provincia del Ranco, 43 km νοτιοδυτικά από Βαλδίβια, Valdivia, Los Rios Region, Χιλή Περ.
3 Ιαν 01:56 (Santiago)
3 Ιαν 05:56 GMT

2.6

32 km
42 km δυτικά από Quellon, Chiloe, Los Lagos Region, Χιλή Περ.
Τρίτη, 2 Ιανουαρίου 2024 GMT (1 σεισμός)
2 Ιαν 15:37 (GMT +0)
2 Ιαν 15:37 GMT

2.6

24 km
5 km νοτιοδυτικά South Pacific Ocean, 37 km βόρεια από Isla Grande de Quilan , Los Lagos Region, Χιλή Περ.
Κυριακή, 31 Δεκεμβρίου 2023 GMT (2 σεισμοί)
31 Δεκ 2023 00:28 (Santiago)
31 Δεκ 2023 04:28 GMT

3.6

49 km
55 km δυτικά από Πουέρτο Μοντ, Llanquihue, Los Lagos Region, Χιλή 1 reportΠερ.
Δείτε περισσότερα
Εκτιμώμενη συνδυασμένη σεισμική ενέργεια που απελευθερώνεται: 5.7 x 1012 joules (1.6 gigawatt hours, ισοδυναμεί με 1373 τόνους TNT) | για τη σεισμική ενέργεια

Los Lagos Region Quake-O-Meter

Έχει αυξηθεί ή μειωθεί η σεισμική δραστηριότητα;
Αριθμός σεισμών: -
Αριθμός σεισμών έναντι μέσου όρου
Σεισμική Δραστηριότητα: ? %
Σεισμική δραστηριότητα έναντι μέσου όρου
Κάτω από το μέσο όρο
Φυσιολογικό εύρος
Ανω του μέσω όρου
Επικαιροποιημένο

Τελευταία σεισμικά σήματα

Seismic station: Hotel Espejo de Luna (LL07/C1 network) | Εμφάνιση στον χάρτη | Station Info
Seismic station Hotel Espejo de Luna: seismogram of vertical movement last 60 minutes (source: IRIS/BUD)
Seismogram (vertical component) last 60 minutes. Source: IRIS query builder webtool
Δείτε περισσότερα

Κατάλογος σεισμών - Δείτε τους προηγούμενους σεισμούς

Βρείτε προηγούμενους σεισμούς σε αυτήν την περιοχή κατά ημερομηνία ή εύρος ημερομηνιών:
ή
Εμφάνιση των πιο πρόσφατων σεισμών και σεισμών
Ένιωσες σεισμό; Ανέφερέ το!
Σεισμοί κοντά μου!

Στατιστικά σεισμού

Αριθμός σεισμών ανά έτος

Σημείωση:
Η φαινομενική αύξηση του αριθμού των σεισμών από περίπου το 2010 δεν οφείλεται στο ότι η σεισμική δραστηριότητα έχει αυξηθεί, αλλά κυρίως σε τρεις παράγοντες:
1) Αρχίσαμε να συλλέγουμε συστηματικά σεισμικά δεδομένα για μικρότερους σεισμούς παγκοσμίως από το 2010.
2) Ο αριθμός των σεισμικών δικτύων σε όλο τον κόσμο και η ευαισθησία τους για την ανίχνευση μικρότερων σεισμών έχει αυξηθεί δραστικά τα τελευταία χρόνια.
3) Η διαθεσιμότητα δεδομένων μέσω του διαδικτύου έχει επίσης αυξηθεί σημαντικά. Πολλές εθνικές υπηρεσίες άρχισαν να αναφέρουν δημοσίως τους σεισμούς μόλις τα τελευταία 10 χρόνια περίπου.

Μέσος αριθμός σεισμών

Με βάση δεδομένα από τα τελευταία 10 χρόνια και το αρχείο σεισμών μας με δεδομένα από το 1900, υπάρχουν περίπου 847 σεισμοί κατά μέσο όρο ανά έτος κοντά στο Los Lagos Region, Χιλή:
  • Mag. 8 ή υψηλότερο: 0.01 σεισμοί ανά έτος (ή 1 σεισμός κάθε 100 χρόνια)
  • Mag. 7 ή υψηλότερο: 0.12 σεισμοί ανά έτος (ή 1 σεισμός κάθε 8.3 χρόνια)
  • Mag. 6 ή υψηλότερο: 0.52 σεισμοί ανά έτος (ή 1 σεισμός κάθε 1.9 χρόνια)
  • Mag. 5 ή υψηλότερο: 2 σεισμοί ανά έτος
  • Mag. 4 ή υψηλότερο: 15 σεισμοί ανά έτος
  • Mag. 3 ή υψηλότερο: 59 σεισμοί ανά έτος
  • Mag. 2 ή υψηλότερο: 85 σεισμοί ανά έτος
Η Los Lagos Region έχει υψηλό επίπεδο σεισμικής δραστηριότητας. Ωστόσο, η Los Lagos Region είχε τουλάχιστον 2 σεισμούς πάνω μεγέθους 8 από το 1900, γεγονός που υποδηλώνει ότι μεγαλύτεροι σεισμοί αυτού του μεγέθους συμβαίνουν σπάνια, πιθανώς κατά μέσο όρο περίπου κάθε 60 έως 65 χρόνια.

Αριθμός πρόσφατων σεισμών κοντά στο Los Lagos Region, Χιλή, ανά μέγεθος

30 ημέρες
90 ημέρες
365 ημέρες
3 χρόνια
10 χρόνια
Τραπέζι
Mag
 
Αριθμός σεισμών (4 συνολικά ως 100%)
7+
-
no quakes Mag 7 or higher
6+
-
no quakes Mag 6 or higher
5+
-
no quakes Mag 5 or higher
4+
-
no quakes Mag 4 or higher
3+
2 σεισμοί
betw. Mag 3 - 4 (50%)
2+
2 σεισμοί
betw. Mag 2 - 3 (50%)
Mag
 
Αριθμός σεισμών (11 συνολικά ως 100%)
7+
-
no quakes Mag 7 or higher
6+
-
no quakes Mag 6 or higher
5+
-
no quakes Mag 5 or higher
4+
1 σεισμός
betw. Mag 4 - 5 (9.09%)
3+
3 σεισμοί
betw. Mag 3 - 4 (27.27%)
2+
7 σεισμοί
betw. Mag 2 - 3 (63.64%)
Mag
 
Αριθμός σεισμών (63 συνολικά ως 100%)
7+
-
no quakes Mag 7 or higher
6+
-
no quakes Mag 6 or higher
5+
1 σεισμός
betw. Mag 5 - 6 (1.59%)
4+
6 σεισμοί
betw. Mag 4 - 5 (9.52%)
3+
25 σεισμοί
betw. Mag 3 - 4 (39.68%)
2+
31 σεισμοί
betw. Mag 2 - 3 (49.21%)
Mag
 
Αριθμός σεισμών (219 συνολικά ως 100%)
7+
-
no quakes Mag 7 or higher
6+
1 σεισμός
betw. Mag 6 - 7 (0.46%)
5+
2 σεισμοί
betw. Mag 5 - 6 (0.91%)
4+
35 σεισμοί
betw. Mag 4 - 5 (15.98%)
3+
100 σεισμοί
betw. Mag 3 - 4 (45.66%)
2+
81 σεισμοί
betw. Mag 2 - 3 (36.99%)
Mag
 
Αριθμός σεισμών (846 συνολικά ως 100%)
7+
1 σεισμός
Mag 7 or higher (0.12%)
6+
3 σεισμοί
betw. Mag 6 - 7 (0.35%)
5+
11 σεισμοί
betw. Mag 5 - 6 (1.3%)
4+
129 σεισμοί
betw. Mag 4 - 5 (15.25%)
3+
441 σεισμοί
betw. Mag 3 - 4 (52.13%)
2+
261 σεισμοί
betw. Mag 2 - 3 (30.85%)
Total number<M2M2+M3+M4+M5+M6+M7+
Τελευταίες 7 ημέρες2 σεισμοίχωρίς δεδομένα11----
Τελευταίες 30 ημέρες4 σεισμοίχωρίς δεδομένα22----
Τελευταίες 90 ημέρες11 σεισμοίχωρίς δεδομένα731---
Τελευταίες 365 ημέρες63 σεισμοίχωρίς δεδομένα312561--
Τελευταία 3 χρόνια219 σεισμοίχωρίς δεδομένα811003521-
Τελευταία 10 χρόνια846 σεισμοίχωρίς δεδομένα2614411291131
Μέγεθος 2.0+, σε απόσταση έως και 50 χλμ, επικαιροποιημένο

Αριθμός σεισμών με την πάροδο του χρόνου

Τελευταίες 90 ημέρες
30 μέρες
7 ημέρες
24 ώρες
2023
2024 μέχρι τώρα
Αριθμός σεισμών με την πάροδο του χρόνου: Τελευταίες 90 ημέρες
Αριθμός σεισμών με την πάροδο του χρόνου: 30 μέρες
Αριθμός σεισμών με την πάροδο του χρόνου: 7 ημέρες
Αριθμός σεισμών με την πάροδο του χρόνου: 24 ώρες
Αριθμός σεισμών με την πάροδο του χρόνου: 2023
Αριθμός σεισμών με την πάροδο του χρόνου: 2024 μέχρι τώρα

Ενσωματώστε ή μοιραστείτε αυτόνομο χάρτη

Μεγαλύτεροι σεισμοί κοντά στο Los Lagos Region, Χιλή

Ο ισχυρότερος σεισμός των τελευταίων 10 ετών

Ο μεγαλύτερος σεισμός που σημειώθηκε κοντά στο Los Lagos Region, Χιλή, τα τελευταία 10 χρόνια ήταν ένας σεισμός μεγέθους 7.6 πριν από 7 χρόνια που χτυπήστε Los Lagos Region,  Χιλή, τ. Κυρ, 25 Δεκ 2016, στις 11:22 τοπική ώρα (America/Santiago GMT -3).

Ο ισχυρότερος σεισμός από το 1900

Mag. 9.5 σεισμός 38 km νότια από Cañete, Region del Biobio, Χιλή - 22 Μαΐ 1960 - πριν από 64 χρόνια
Πριν από 64 χρόνια, Κυρ, 22 Μαΐ 1960, στις 15:11 τοπική ώρα (America/Santiago GMT -4), Region del Biobio,  Χιλή, επλήγη από σεισμό μεγέθους 9.5. Αυτός ήταν ο μεγαλύτερος σεισμός που έχει συμβεί κοντά στο Los Lagos Region, Χιλή εδώ και περισσότερα από 100 χρόνια (από το 1900).
Παρακάτω είναι μια λίστα και ένας χάρτης με τους μεγαλύτερους σεισμούς κοντά στο Los Lagos Region, Χιλή των τελευταίων ετών και από το 1900.
Ημερομην. κ. ώραMag
Βάθος
###DIST_LABEL###ΤοποθεσίαΣτοιχείαΧάρ.
23 Σεπ 2022 22:53 GMT
23 Σεπ 2022 17:53 (GMT -5)
6.1

10 km
136 km βορειοδυτικά South Pacific Ocean, 157 km δυτικά από Ανκούδ, Chiloe, Los Lagos Region, Χιλή 26 reportsΠερ.
6 Ιου 2022 15:12 GMT
6 Ιου 2022 10:12 (GMT -5)
5.5

7.1 km
95 km δυτικά South Pacific Ocean, 130 km δυτικά από Castro, Chiloe, Los Lagos Region, Χιλή 2 reportsΠερ.
27 Δεκ 2020 21:39 GMT
27 Δεκ 2020 16:39 (GMT -5)
6.7

27 km
139 km βόρεια South Pacific Ocean, 145 km δυτικά από Βαλδίβια, Valdivia, Los Rios Region, Χιλή 89 reportsΠερ.
26 Σεπ 2019 16:36 GMT
26 Σεπ 2019 13:36 (Santiago)
6.0

111 km
99 km ανατολικά από Osorno, Osorno, Los Lagos Region, Χιλή 71 reportsΠερ.
24 Αυγ 2019 23:36 GMT
24 Αυγ 2019 19:36 (Santiago)
5.2

39 km
27 km δυτικά από Quellon, Chiloe, Los Lagos Region, Χιλή 9 reportsΠερ.
4 Σεπ 2018 00:20 GMT
3 Σεπ 2018 21:20 (Salta)
5.2

125 km
94 km βορειοανατολικά Departamento de Huiliches, Neuquen, Αργεντινή 7 reportsΠερ.
3 Ιαν 2017 21:19 GMT
3 Ιαν 2017 18:19 (Santiago)
5.4

42 km
45 km δυτικά από Quellon, Chiloe, Los Lagos Region, Χιλή 5 reportsΠερ.
25 Δεκ 2016 14:32 GMT
25 Δεκ 2016 11:32 (Santiago)
5.2

13 km
1 km νοτιοδυτικά South Pacific Ocean, Los Lagos Region, 58 km βορειοδυτικά από Isla Mellersh , Aysén, Χιλή 1 reportΠερ.
25 Δεκ 2016 14:22 GMT
25 Δεκ 2016 11:22 (Santiago)
7.6

35 km
39 km νοτιοδυτικά από Quellon, Chiloe, Los Lagos Region, Χιλή 52 reportsΠερ.
1 Νοε 2015 01:28 GMT
31 Οκτ 2015 22:28 (Santiago)
5.4

10 km
169 km βόρεια 8.1 km νοτιοδυτικά από Carahue, Provincia de Cautin, Araucania, Χιλή 3 reportsΠερ.
2 Ιαν 2011 20:20 GMT
2 Ιαν 2011 17:20 (Santiago)
7.2

24 km
212 km βόρεια Provincia de Malleco, 42 km βόρεια από Carahue, Provincia de Cautin, Araucania, Χιλή Περ.
27 Φεβ 2010 08:01 GMT
27 Φεβ 2010 03:01 (GMT -5)
7.4

35 km
298 km βόρεια South Pacific Ocean, 158 km νοτιοδυτικά από Isla Santa Maria , Region del Biobio, Χιλή Περ.
18 Αυγ 1974 10:44 GMT
18 Αυγ 1974 06:44 (Santiago)
7.1

36 km
200 km βόρεια 79 km βορειοδυτικά από Τεμούκο, Provincia de Cautin, Araucania, Χιλή Περ.
14 Φεβ 1962 06:36 GMT
14 Φεβ 1962 03:36 (Santiago)
7.1

30 km
274 km βόρεια 16 km δυτικά από Angol, Provincia de Malleco, Araucania, Χιλή Περ.
1 Νοε 1960 08:45 GMT
1 Νοε 1960 03:45 (GMT -5)
7.4

20 km
228 km βόρεια South Pacific Ocean, 214 km δυτικά από Τεμούκο, Provincia de Cautin, Araucania, Χιλή Περ.
6 Ιου 1960 05:55 GMT
6 Ιου 1960 01:55 (Santiago)
7.8

15 km
210 km νότια 45 km νότια από Aysen, Provincia de Aisén, Aysén, Χιλή Περ.
22 Μαΐ 1960 19:11 GMT
22 Μαΐ 1960 15:11 (Santiago)
9.5

25 km
234 km βόρεια 38 km νότια από Cañete, Provincia de Arauco, Region del Biobio, Χιλή Περ.
22 Μαΐ 1960 18:56 GMT
22 Μαΐ 1960 14:56 (Santiago)
7.8

25 km
248 km βόρεια 41 km νοτιοδυτικά από Angol, Provincia de Malleco, Araucania, Χιλή Περ.
22 Μαΐ 1960 10:30 GMT
22 Μαΐ 1960 06:30 (Santiago)
7.1

25 km
280 km βόρεια 27 km δυτικά από Angol, Provincia de Malleco, Araucania, Χιλή Περ.
21 Μαΐ 1960 10:02 GMT
21 Μαΐ 1960 06:02 (Santiago)
8.1

25 km
270 km βόρεια 4.6 km νοτιοανατολικά από Cañete, Provincia de Arauco, Region del Biobio, Χιλή Περ.
21 Νοε 1927 23:12 GMT
21 Νοε 1927 20:12 (Santiago)
7.2

15 km
117 km νότια South Pacific Ocean, 68 km βόρεια από Aysen, Provincia de Aisén, Aysén, Χιλή Περ.
2 Μαρ 1919 11:45 GMT
2 Μαρ 1919 08:45 (Catamarca)
7.2

15 km
8 km ανατολικά 38 km νοτιοδυτικά από Esquel, Departamento de Futaleufu, Chubut, Αργεντινή Περ.
2 Μαρ 1919 03:26 GMT
1 Μαρ 1919 22:26 (GMT -5)
7.2

15 km
281 km νοτιοδυτικά South Pacific Ocean, 281 km βορειοδυτικά από Isla Guamblin , Aysén, Χιλή Περ.

Χάρτης με τους ισχυρότερους σεισμούς κοντά στο Los Lagos Region, Χιλή

[μικρότερος] [μεγαλύτερος]

Σεισμοί κοντά στο Los Lagos Region, Χιλή

Σεισμοί σε κοντινές περιοχές

Volcanoes & Earthquakes - new app for Android

Στην σελίδα:

Try our free app!
Volcanoes & Earthquakes - new app for Android
Android | iOS version

Support us - Help us upgrade our services!

We truly love working to bring you the latest volcano and earthquake data from around the world. Maintaining our website and our free apps does require, however, considerable time and resources.
We need financing to increase hard- and software capacity as well as support our editor team. We're aiming to achieve uninterrupted service wherever an earthquake or volcano eruption unfolds, and your donations can make it happen! Every donation will be highly appreciated. If you find the information useful and would like to support our team in integrating further features, write great content, and in upgrading our soft- and hardware, please make a donation (PayPal or Online credit card payment).

Planned features:
  • Improved multilanguage support
  • Tsunami alerts
  • Faster responsiveness
Thanks to your past donations, these features have been added recently:
  • Design upgrade
  • Detailed quake stats
  • Additional seismic data sources
Download and Upgrade the Volcanoes & Earthquakes app to get one of the fastest seismic and volcano alerts online:
Android | IOS
Thank you!
Sources: VolcanoDiscovery / VolcanoAdventures and other sources as noted.
Use of material: Most text and images on our websites are owned by us. Re-use is generally not permitted without authorization. Contact us for licensing rights.
Volcanoes & Earthquakes
VolcanoDiscovery Home
Ηφαίστεια | Σεισμοί | Photos | News | App
Adventure & Study Travel
Tours to Volcanoes and Volcanic Areas: walking tours, photo tours, study tours
Tours & Dates | FAQ | About us
Get our newsletter!
Company info
Contact | Legal info | Terms & conditions
Follow us
Follow us on facebook Follow us on Instagram Follow us on Twitter Visit our Youtube channel
EN | DE | EL | ES | FR | IT | RU
VolcanoDiscovery GmbH, Germany, Reg. nr.: HRB 103744, EU Tax Id: DE 297 465 123 owned and created by
Dr. Tom Pfeiffer, volcanologist, volcano photographer, tour organizer member of
IAVCEI
Volcanological Society
Ecotourism Greece
Insured by R+V
VolcanoDiscovery © 2004- All Rights Reserved | Privacy - cookie settings