Επαφή | RSS | EN | DE | EL | ES | FR | IT | RU
1 σεισμός Mag. 2+
0 σεισμοί Mag. 3+
Αριθμός σεισμών έναντι μακροπρόθεσμου μέσου όρου, τελευταίες 7 ημέρες

Τελευταίοι σεισμοί, Πουέμπλα, Μεξικό, τις τελευταίες 30 ημέρες - λίστα, χάρτης, στατιστικά

Latest quake
See all
Mag. 2.9 σεισμός 16 km βορειοδυτικά από Atlixco, Πουέμπλα, Μεξικό -
Το πιο δυνατό τελευταίες 30 ημέρεςMag. 4.0 28 km νοτιοανατολικά από Iguala de la Independencia, Μεξικό - 13 Φεβ 2024 -
Επικαιροποιημένο: 2 Μαρτίου 2024 19:39 GMT -
Βρείτε όλους τους τελευταίους σεισμούς κοντά στο Πουέμπλα, Μεξικό, στη λίστα μας παρακάτω! Συχνά τα συμβάντα αναφέρονται μέσα σε λίγα λεπτά. Χρησιμοποιήστε το εικονίδιο ανανέωσης για να ελέγξετε για τυχόν σεισμούς που συμβαίνουν αυτήν τη στιγμή!
Τις τελευταίες 24 ώρες, Πουέμπλα είχε μόνο έναν σεισμό μεγέθους 2.9.
Τις τελευταίες 30 ημέρες, στο/στη Πουέμπλα σημειώθηκαν 16 σεισμοί μεγέθους έως 4.0 Ρίχτερ:
  • 1 σεισμός μεγέθους 4 βαθμών και άνω
  • 12 σεισμοί μεγέθους μεταξύ 3 και 4 βαθμών
  • 3 σεισμοί μεγέθους μεταξύ 2 και 3 βαθμών
Τελευταίος σεισμός σήμερα: Mag. 2.9 Σεισμός 16 km ΒΔ από Atlixco, Πουέμπλα, Μεξικό -

Αριθμός σεισμών ανά έτος

Διαβάστε περισσότερα
Εμφάνιση διαδραστικού χάρτη
[μικρότερος] [μεγαλύτερος]
Φιλτράρισμα κατά μέγεθος:
όλα
2.0+
3.0+
4.0+
Check for new quakes now!
in sec
Pause automatic refreshing
Εμφάνιση όλων των πρόσφατων ή σημαντικών σεισμών τις τελευταίες 30 ημέρες, από μέγεθος 0 ή μεγαλύτερο, σε απόσταση έως και 50 χλμ (16 σεισμούς):
Ημερομην. κ. ώραMag
Βάθος
Πλησιέστερο ηφαίστειοΤοποθεσίαΣτοιχείαΧάρ.
2 Μαρ 04:36 (Mexico City)
2 Μαρ 10:36 GMT

2.9

4 km
16 km βορειοδυτικά από Atlixco, Πουέμπλα, Μεξικό
I FELT IT
Περ.
Κυριακή, 18 Φεβρουαρίου 2024 GMT (2 σεισμοί)
18 Φεβ 16:58 (Mexico City)
18 Φεβ 22:58 GMT
3.7

66 km
3 km νοτιοανατολικά 44 km βορειοανατολικά από Huajuapan de Leon, Μεξικό Περ.
18 Φεβ 11:51 (Mexico City)
18 Φεβ 17:51 GMT
3.6

7.9 km
2 km νοτιοδυτικά 49 km βόρεια από Tlapa de Comonfort, Guerrero, Μεξικό Περ.
Σάββατο, 17 Φεβρουαρίου 2024 GMT (1 σεισμός)
17 Φεβ 01:31 (Mexico City)
17 Φεβ 07:31 GMT
3.5

66 km
3 km νοτιοανατολικά 36 km βορειοανατολικά από Huajuapan de Leon, Μεξικό Περ.
Πέμπτη, 15 Φεβρουαρίου 2024 GMT (2 σεισμοί)
15 Φεβ 03:19 (Mexico City)
15 Φεβ 09:19 GMT
3.2

63 km
27 km νότια 16 km νοτιοανατολικά από Huajuapan de Leon, Μεξικό Περ.
15 Φεβ 02:43 (Mexico City)
15 Φεβ 08:43 GMT
3.9

47 km
48 km νοτιοδυτικά από Acatlan de Osorio, Μεξικό Περ.
Τετάρτη, 14 Φεβρουαρίου 2024 GMT (1 σεισμός)
14 Φεβ 16:35 (Mexico City)
14 Φεβ 22:35 GMT
3.0

40 km
48 km νότια από Matamoros, Πουέμπλα, Μεξικό Περ.
Τρίτη, 13 Φεβρουαρίου 2024 GMT (1 σεισμός)
13 Φεβ 11:05 (Mexico City)
13 Φεβ 17:05 GMT
4.0

41 km
35 km νοτιοδυτικά 28 km νοτιοανατολικά από Iguala de la Independencia, Μεξικό Περ.
Δευτέρα, 12 Φεβρουαρίου 2024 GMT (1 σεισμός)
12 Φεβ 03:11 (Mexico City)
12 Φεβ 09:11 GMT
3.5

10.1 km
14 km βορειοανατολικά 14 km νοτιοδυτικά από Xalapa, Veracruz, Μεξικό Περ.
Σάββατο, 10 Φεβρουαρίου 2024 GMT (1 σεισμός)
10 Φεβ 04:34 (Mexico City)
10 Φεβ 10:34 GMT
3.2

5 km
34 km βορειοανατολικά 17 km ανατολικά από Xalapa, Veracruz, Μεξικό Περ.
Πέμπτη, 8 Φεβρουαρίου 2024 GMT (1 σεισμός)
8 Φεβ 03:11 (Mexico City)
8 Φεβ 09:11 GMT
3.7

48 km
Πουέμπλα, 50 km βορειοανατολικά από Tlapa de Comonfort, Μεξικό Περ.
Δείτε περισσότερα
Εκτιμώμενη συνδυασμένη σεισμική ενέργεια που απελευθερώνεται: 2.3 x 1011 joules (63.5 megawatt hours, ισοδυναμεί με 54.6 τόνους TNT) | για τη σεισμική ενέργεια

Πουέμπλα Quake-O-Meter

Έχει αυξηθεί ή μειωθεί η σεισμική δραστηριότητα;
Αριθμός σεισμών: -
Number of quakes vs average
Σεισμική Δραστηριότητα: ? %
Σεισμική δραστηριότητα έναντι μέσου όρου
Κάτω από το μέσο όρο
Φυσιολογικό εύρος
Ανω του μέσω όρου
Επικαιροποιημένο

Τελευταία σεισμικά σήματα

Seismic station: Unam - Mexico, Mexico (UNM/G network) | Εμφάνιση στον χάρτη | Station Info
Seismic station Unam - Mexico, Mexico: seismogram of vertical movement last 60 minutes (source: IRIS/BUD)
Seismogram (vertical component) last 60 minutes. Source: IRIS query builder webtool
Δείτε περισσότερα

Κατάλογος σεισμών - Δείτε τους προηγούμενους σεισμούς

Βρείτε προηγούμενους σεισμούς σε αυτήν την περιοχή κατά ημερομηνία ή εύρος ημερομηνιών:
ή
Εμφάνιση των πιο πρόσφατων σεισμών και σεισμών
Ένιωσες σεισμό; Ανέφερέ το!
Σεισμοί κοντά μου!

Στατιστικά σεισμού

Αριθμός σεισμών ανά έτος

Σημείωση:
Η φαινομενική αύξηση του αριθμού των σεισμών από περίπου το 2010 δεν οφείλεται στο ότι η σεισμική δραστηριότητα έχει αυξηθεί, αλλά κυρίως σε τρεις παράγοντες:
1) Αρχίσαμε να συλλέγουμε συστηματικά σεισμικά δεδομένα για μικρότερους σεισμούς παγκοσμίως από το 2010.
2) Ο αριθμός των σεισμικών δικτύων σε όλο τον κόσμο και η ευαισθησία τους για την ανίχνευση μικρότερων σεισμών έχει αυξηθεί δραστικά τα τελευταία χρόνια.
3) Η διαθεσιμότητα δεδομένων μέσω του διαδικτύου έχει επίσης αυξηθεί σημαντικά. Πολλές εθνικές υπηρεσίες άρχισαν να αναφέρουν δημοσίως τους σεισμούς μόλις τα τελευταία 10 χρόνια περίπου.

Μέσος αριθμός σεισμών

Με βάση δεδομένα από τα τελευταία 10 χρόνια και το αρχείο σεισμών μας με δεδομένα από το 1900, υπάρχουν περίπου 1,200 σεισμοί κατά μέσο όρο ανά έτος κοντά στο Πουέμπλα, Μεξικό:
  • Mag. 7 ή υψηλότερο: 0.06 σεισμοί ανά έτος (ή 1 σεισμός κάθε 15.6 χρόνια)
  • Mag. 6 ή υψηλότερο: 0.11 σεισμοί ανά έτος (ή 1 σεισμός κάθε 8.9 χρόνια)
  • Mag. 5 ή υψηλότερο: 0.42 σεισμοί ανά έτος (ή 1 σεισμός κάθε 2.4 χρόνια)
  • Mag. 4 ή υψηλότερο: 9.2 σεισμοί ανά έτος
  • Mag. 3 ή υψηλότερο: 106 σεισμοί ανά έτος (ή 8.8 σεισμούς ανά μήνα)
  • Mag. 2 ή υψηλότερο: 114 σεισμοί ανά έτος (ή 9.5 σεισμούς ανά μήνα)
  • Mag. 1 ή υψηλότερο: 115 σεισμοί ανά έτος (ή 9.6 σεισμούς ανά μήνα)
Η Πουέμπλα έχει υψηλό επίπεδο σεισμικής δραστηριότητας. Ωστόσο, η Πουέμπλα είχε τουλάχιστον 8 σεισμούς πάνω μεγέθους 7 από το 1900, γεγονός που υποδηλώνει ότι μεγαλύτεροι σεισμοί αυτού του μεγέθους συμβαίνουν σπάνια, πιθανώς κατά μέσο όρο περίπου κάθε 15 έως 20 χρόνια.

Αριθμός πρόσφατων σεισμών κοντά στο Πουέμπλα, Μεξικό, ανά μέγεθος

30 ημέρες
90 ημέρες
365 ημέρες
3 χρόνια
10 χρόνια
Τραπέζι
Mag
 
Αριθμός σεισμών (16 συνολικά ως 100%)
7+
-
no quakes Mag 7 or higher
6+
-
no quakes Mag 6 or higher
5+
-
no quakes Mag 5 or higher
4+
1 σεισμός
betw. Mag 4 - 5 (6.25%)
3+
12 σεισμοί
betw. Mag 3 - 4 (75%)
2+
3 σεισμοί
betw. Mag 2 - 3 (18.75%)
Mag
 
Αριθμός σεισμών (51 συνολικά ως 100%)
7+
-
no quakes Mag 7 or higher
6+
-
no quakes Mag 6 or higher
5+
1 σεισμός
betw. Mag 5 - 6 (1.96%)
4+
2 σεισμοί
betw. Mag 4 - 5 (3.92%)
3+
46 σεισμοί
betw. Mag 3 - 4 (90.2%)
2+
2 σεισμοί
betw. Mag 2 - 3 (3.92%)
Mag
 
Αριθμός σεισμών (185 συνολικά ως 100%)
7+
-
no quakes Mag 7 or higher
6+
-
no quakes Mag 6 or higher
5+
1 σεισμός
betw. Mag 5 - 6 (0.54%)
4+
7 σεισμοί
betw. Mag 4 - 5 (3.78%)
3+
151 σεισμοί
betw. Mag 3 - 4 (81.62%)
2+
22 σεισμοί
betw. Mag 2 - 3 (11.89%)
παρακάτω M2
4 σεισμοί
(2.16%)
Mag
 
Αριθμός σεισμών (518 συνολικά ως 100%)
7+
-
no quakes Mag 7 or higher
6+
-
no quakes Mag 6 or higher
5+
1 σεισμός
betw. Mag 5 - 6 (0.19%)
4+
27 σεισμοί
betw. Mag 4 - 5 (5.21%)
3+
428 σεισμοί
betw. Mag 3 - 4 (82.63%)
2+
56 σεισμοί
betw. Mag 2 - 3 (10.81%)
παρακάτω M2
6 σεισμοί
(1.16%)
Mag
 
Αριθμός σεισμών (1,168 συνολικά ως 100%)
7+
2 σεισμοί
Mag 7 or higher (0.17%)
6+
-
betw. Mag 6 - 7
5+
4 σεισμοί
betw. Mag 5 - 6 (0.34%)
4+
89 σεισμοί
betw. Mag 4 - 5 (7.62%)
3+
975 σεισμοί
betw. Mag 3 - 4 (83.48%)
2+
86 σεισμοί
betw. Mag 2 - 3 (7.36%)
παρακάτω M2
12 σεισμοί
(1.03%)
Total number<M2M2+M3+M4+M5+M6+M7+
Τελευταίες 24 ώρες1 σεισμός-1-----
Τελευταίες 7 ημέρες1 σεισμός-1-----
Τελευταίες 30 ημέρες16 σεισμοί-3121---
Τελευταίες 90 ημέρες51 σεισμοί-24621--
Τελευταίες 365 ημέρες185 σεισμοί42215171--
Τελευταία 3 χρόνια518 σεισμοί656428271--
Τελευταία 10 χρόνια1,168 σεισμοί1286975894-2
Μέγεθος 1.0+, σε απόσταση έως και 50 χλμ, επικαιροποιημένο

Αριθμός σεισμών με την πάροδο του χρόνου

Τελευταίες 90 ημέρες
30 μέρες
7 ημέρες
24 ώρες
2023
2024 μέχρι τώρα
Αριθμός σεισμών με την πάροδο του χρόνου: Τελευταίες 90 ημέρες
Αριθμός σεισμών με την πάροδο του χρόνου: 30 μέρες
Αριθμός σεισμών με την πάροδο του χρόνου: 7 ημέρες
Αριθμός σεισμών με την πάροδο του χρόνου: 24 ώρες
Αριθμός σεισμών με την πάροδο του χρόνου: 2023
Αριθμός σεισμών με την πάροδο του χρόνου: 2024 μέχρι τώρα

Ενσωματώστε ή μοιραστείτε αυτόνομο χάρτη

Μεγαλύτεροι σεισμοί κοντά στο Πουέμπλα, Μεξικό

Ο ισχυρότερος σεισμός των τελευταίων 10 ετών

Ο μεγαλύτερος σεισμός που σημειώθηκε κοντά στο Πουέμπλα, Μεξικό, τα τελευταία 10 χρόνια ήταν ένας σεισμός μεγέθους 7.1 πριν από 6 χρόνια που χτυπήστε Πουέμπλα,  Μεξικό, τ. Τρί, 19 Σεπ 2017, στις 13:14 τοπική ώρα (America/Mexico City GMT -5).

Ο ισχυρότερος σεισμός από το 1900

Πριν από 67 χρόνια, Κυρ, 28 Ιου 1957, στις 03:40 τοπική ώρα (America/Mexico City GMT -5), Guerrero,  Μεξικό, επλήγη από σεισμό μεγέθους 7.6. Αυτός ήταν ο μεγαλύτερος σεισμός που έχει συμβεί κοντά στο Πουέμπλα, Μεξικό εδώ και περισσότερα από 100 χρόνια (από το 1900).
Παρακάτω είναι μια λίστα και ένας χάρτης με τους μεγαλύτερους σεισμούς κοντά στο Πουέμπλα, Μεξικό των τελευταίων ετών και από το 1900.
Ημερομην. κ. ώραMag
Βάθος
###DIST_LABEL###ΤοποθεσίαΣτοιχείαΧάρ.
7 Δεκ 2023 20:03 GMT
7 Δεκ 2023 14:03 (Mexico City)
5.7

48 km
47 km νοτιοδυτικά από Matamoros, Πουέμπλα, Μεξικό 100 reportsΠερ.
30 Ιου 2020 04:05 GMT
29 Ιου 2020 23:05 (Mexico City)
4.7

59 km
7 km νοτιοδυτικά 6.4 km ανατολικά από San Antonio Coyahuacan, Guerrero, Μεξικό 5 reportsΠερ.
19 Ιου 2018 13:31 GMT
19 Ιου 2018 08:31 (Mexico City)
5.8

64 km
6 km νότια 17 km βορειοανατολικά από Huajuapan de Leon, Μεξικό 99 reportsΠερ.
21 Μαΐ 2018 02:15 GMT
20 Μαΐ 2018 21:15 (Mexico City)
4.8

10 km
30 km νότια 3.8 km βορειοδυτικά από Tlalixtaquilla, Guerrero, Μεξικό 51 reportsΠερ.
16 Φεβ 2018 23:39 GMT
16 Φεβ 2018 17:39 (Mexico City)
7.0

10 km
150 km νότια 13 km νοτιοδυτικά από Llano Tigre, Oaxaca, Μεξικό 276 reportsΠερ.
19 Σεπ 2017 18:14 GMT
19 Σεπ 2017 13:14 (Mexico City)
7.1

56 km
1.7 km νότια από Casa Blanca (Cuyotliapa), Μεξικό 345 reportsΠερ.
22 Σεπ 2016 18:08 GMT
22 Σεπ 2016 12:08 (Mexico City)
4.6

51 km
0.5 km νοτιοδυτικά από Guadalupe Tulcingo, Μεξικό Περ.
19 Ιου 2016 13:42 GMT
19 Ιου 2016 07:42 (Mexico City)
5.0

57 km
38 km νοτιοδυτικά 1.8 km βόρεια από Chicahuastepec Dos, Guerrero, Μεξικό 5 reportsΠερ.
8 Φεβ 2016 21:16 GMT
8 Φεβ 2016 15:16 (Mexico City)
4.6

20 km
2 km βορειοανατολικά 2.1 km ανατολικά από Jalacingo, Veracruz, Μεξικό Περ.
20 Μαρ 2015 22:30 GMT
20 Μαρ 2015 16:30 (Mexico City)
5.4

53 km
9.3 km βόρεια από Acaxtlahuacan de Albino Zertuche, Μεξικό 28 reportsΠερ.
15 Ιου 1999 20:42 GMT
15 Ιου 1999 14:42 (Mexico City)
7.0

70 km
9.6 km νοτιοδυτικά από Tehuacan, Πουέμπλα, Μεξικό Περ.
14 Σεπ 1995 14:04 GMT
14 Σεπ 1995 09:04 (Mexico City)
7.4

23 km
122 km νότια 22 km βορειοδυτικά από Ometepec, Guerrero, Μεξικό Περ.
7 Ιου 1982 10:59 GMT
7 Ιου 1982 04:59 (Mexico City)
7.0

34 km
145 km νότια 16 km νότια από Ometepec, Guerrero, Μεξικό Περ.
28 Ιου 1957 08:40 GMT
28 Ιου 1957 03:40 (Mexico City)
7.6

38 km
108 km νοτιοδυτικά 4.5 km νοτιοανατολικά από Acalmani, Guerrero, Μεξικό Περ.
14 Δεκ 1950 14:15 GMT
14 Δεκ 1950 08:15 (Mexico City)
7.1

35 km
125 km νότια 0.9 km νοτιοδυτικά από Igualapa, Guerrero, Μεξικό Περ.
23 Δεκ 1937 13:18 GMT
23 Δεκ 1937 07:18 (Mexico City)
7.4

25 km
124 km νότια 3.3 km βορειοανατολικά από Cochoapa, Guerrero, Μεξικό Περ.

Χάρτης με τους ισχυρότερους σεισμούς κοντά στο Πουέμπλα, Μεξικό

[μικρότερος] [μεγαλύτερος]

Σεισμοί κοντά στο Πουέμπλα, Μεξικό

Acajete | Acatlan | Acatzingo | Ahuacatlan | Ahuazotepec | Ahuehuetitla | Ajalpan | Albino Zertuche | Aljojuca | Amozoc | Atempan | Atexcal | Atlequizayan | Atlixco | Atoyatempan | Atzitzihuacan | Atzitzintla | Axutla | Ayotoxco de Guerrero | Calpan | ...Προβολή όλων... | Zoquitlan | Πουέμπλα

Σεισμοί σε κοντινές περιοχές

Volcanoes & Earthquakes - new app for Android

Στην σελίδα:

Try our free app!
Volcanoes & Earthquakes - new app for Android
Android | iOS version

Support us - Help us upgrade our services!

We truly love working to bring you the latest volcano and earthquake data from around the world. Maintaining our website and our free apps does require, however, considerable time and resources.
We need financing to increase hard- and software capacity as well as support our editor team. We're aiming to achieve uninterrupted service wherever an earthquake or volcano eruption unfolds, and your donations can make it happen! Every donation will be highly appreciated. If you find the information useful and would like to support our team in integrating further features, write great content, and in upgrading our soft- and hardware, please make a donation (PayPal or Online credit card payment).

Planned features:
  • Improved multilanguage support
  • Tsunami alerts
  • Faster responsiveness
Thanks to your past donations, these features have been added recently:
  • Design upgrade
  • Detailed quake stats
  • Additional seismic data sources
Download and Upgrade the Volcanoes & Earthquakes app to get one of the fastest seismic and volcano alerts online:
Android | IOS
Thank you!
Sources: VolcanoDiscovery / VolcanoAdventures and other sources as noted.
Use of material: Most text and images on our websites are owned by us. Re-use is generally not permitted without authorization. Contact us for licensing rights.
Volcanoes & Earthquakes
VolcanoDiscovery Home
Ηφαίστεια | Σεισμοί | Photos | News | App
Adventure & Study Travel
Tours to Volcanoes and Volcanic Areas: walking tours, photo tours, study tours
Tours & Dates | FAQ | About us
Get our newsletter!
Company info
Contact | Legal info | Terms & conditions
Follow us
Follow us on facebook Follow us on Instagram Follow us on Twitter Visit our Youtube channel
EN | DE | EL | ES | FR | IT | RU
VolcanoDiscovery GmbH, Germany, Reg. nr.: HRB 103744, EU Tax Id: DE 297 465 123 owned and created by
Dr. Tom Pfeiffer, volcanologist, volcano photographer, tour organizer member of
IAVCEI
Volcanological Society
Ecotourism Greece
Insured by R+V
VolcanoDiscovery © 2004- All Rights Reserved | Privacy - cookie settings